Sótégla

Zöld Turmix Sóbár

Ingyenes szaktanácsadás

Ha só kell itt a KER!

Építkezés sótéglával

A tervezés során

Sóbarlang
Sószoba
Sóbarlang relaxáció
Óvodai sószoba sóhomokozó

A tervezés mindig számtalan kérdést vet fel. Hol és mire használnánk a helységet. Otthonra, relaxációhoz? Gyerekeknek, sóhomokozóhoz? Esetleg közintézményben, vagy vállalkozáshoz wellness sóterápiás szobát, szaunát, vagy kisebb-nagyobb sóbarlangot szeretnénk építeni? Szeretnénk-e sópárával kiegészíteni a sószoba gyógyító hatását? Ha igen, a száraz, vagy a nedves sóterápiás készülék mellett tesszük le a voksunkat? A szellőztetés természetes úton is megoldható, vagy légtechnikai eszközökhöz folyamodnánk? Ha nincs gyakorlata a sószobák építésében, vagy csak kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot. Magyarországon elsőként kezdtünk foglalkozni a sóterápiás helységek építésével, tíz éves tevékenységünk alatt számtalan típusú és stílusú sószobát és sóbarlangot építettünk. Nézze meg referenciamunkáinkat!

A himalája sótéglán kívül milyen építési lehetőségek vannak még?

Bár az egységes formára vágott himalája sótégla a leghangulatosabb megoldás, több megrendelőnk kért már tőlünk parajdi sótéglát és egységesen fehér, szórt szemcsés sófelületeket is a himalája sótégla alternatívájaként, valamint lehetőség van csiszolatlan, natúr himalája sótéglák beépítésésre is. Egy-egy esztétikus sófelület-kombináció amellett, hogy feldobja a helységet, akár az árban is kedvezőbb lehet. Kérjen tőlünk személyre szabott megoldást! Szívesen segítünk a tervezésben.

Hogy használjuk a himalája sótéglából épült helységet?

Óvakodjunk a vizesedéstől: ha sópára ionizátort használunk, használat után mindenképpen szellőztessünk, ha lehet, használjunk páraelszívót. Az ionozátor használata után az elpárologtatott sóoldat koncentrációjától függően finom, fehér sóréteg képződhet a helységben. A sótéglákat kéthetente egyszer enyhén nedves ronggyal töröljük át, utána rögtön használjunk száraz rongyot, hogy véletlenül se maradjon vizes a sótégla. Tisztítószer használatára nincs szükség, hiszen a sótégla antibakteriális.

Ha a padlót is himalája sótéglával burkoltuk, cipővel ne lépjünk a helységbe, használjunk helyette puha talpú papucsot.

Sóker Himalája Sószoba – Relaxáció és gyógyulás

A sóterápia leghatékonyabb felhasználási módja egy szakszerűen megvilágított sótéglákból álló Sóker Sószoba kialakítása. Egy-egy falrész, vagy akár a teljes falazat, sőt a padlózat és mennyezet is beborítható megvilágított sótéglákkal. Igény esetén a terápiás hatás sópárologtatóval  fokozható, de ha a szellőzőrendszer nem teszi lehetővé a használatát, a sófalak önmagukban is hatékony relaxációs és terápiás hatással bírnak.

A Sóker Sószoba egészséges közege a berendezéstől függően alkalmas lehet pihenésre, feltöltődésre és speciális kialakításban – ún. Sóhomokozó - gyermekek játszóhelyének egyaránt.

Sópára - sóaeroszol

A finom himalája sópárát a levegőbe juttatva a só a légzés során bejut a tüdőbe, egészen a nagyhörgőkig fejti ki légúttisztító és nyálkahártya regeneráló hatását. A sópára hatására a légzés könnyebbé válik és természetes antihisztamin jellegénél fogva az allergiás tüneteket is enyhíti.
A himalája sópára antibakteriális és antiallergén, tiszta és stabil klímát hoz létre, továbbá növeli a negatív ionok számát a levegőben, melyek a szervezet összes funkciójára jótékony hatással vannak és tisztítják a levegőt, semlegesítik a pozitív töltésű szennyeződéseket (pl. apró porszemek, pollen).

Himalája sópára
Himalája sópárát a Sóker Só Ionizátor használatával kaphatunk. Ez egy speciálisan kialakított ultrahangos hidegpárasító készülék kerámia membránnal, mely képes a víz és a himalája só oldatának elpárologtatására. A Sóker Só Ionizátor 1-26%-os telítettségű sópára elpárologtatására használható, a javasolt koncentráció 5-10 % között mozog. Az Ionizátor alkalmazása negatív ion kibocsátással jár, így a levegőt is megtisztítja a negatív töltésű ionoktól, megköti a pozitív töltésű porszemeket, neutralizálja az elektromágneses rezgéseket.
Száraz sóterépia
A száraz sóterápia kedvelőinek ajánljuk a minősített orvosi műszereket gyártó Prizma cég általunk forgalmazott PritzSalt nevű sógenerátorát sóbarlangok, sószobák, sófalas szaunák, szanatóriumok száraz sós levegőjének előállításához. A műszer két részből áll: egy mechanikus generátorból és egy elektronikus vezérlőegységből. Minden sóval érintkező alkatrész rozsdamentes acél vagy műanyag, amely hosszú élettartamot biztosít a terméknek. A PritzSalt mechanikus őrléssel porítja a sót, így jutnak az apró só aeroszolok a levegőbe.