Sótégla

A tervezés mindig számtalan kérdést vet fel. Hol és mire használnánk a helységet. Otthonra, relaxációhoz? Gyerekeknek, sóhomokozóhoz? Esetleg közintézményben, vagy vállalkozáshoz wellness sóterápiás szobát, szaunát, vagy kisebb-nagyobb sóbarlangot szeretnénk építeni?
A himalája sótéga változatos színvilágának és egyedi méretezési lehetőségeinek köszönhetően a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. Kisebb mennyiségű himalája sótégla szakszerűen rögzítve alkalmas sófal, sópult, só-sarok kialakítására, de beépíthetjük akár lépcsőfokokba is.
Különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére. Különböző sóbarlangokban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergia tünetei is csökkenthetők.
Akik nem használtak még himalája sótéglát, csirkemell filével vagy lazac szeletekkel próbálják ki először a rajta való sütést. Célszerű ujjnyi vastag szeleteket vágni, így lesz ideális a hús sótartalma. Az ételeket külön ne sózzuk be.
A kristálysó a só eredeti és természetes egységében megmaradt kincse a Földnek. A Pakisztánból származó himalájai kristálysó minden külső szennyeződéstől mentesen alakult ki, miután a tiszta és érintetlen ősóceánt kiszárította a napsugárzás. A nap és az élet bölcsőjének számító ősóceán pozitív energetikai rezgésmintája rögzül a sókristály szerkezetében és azt az energiát adja vissza nekünk, ha elhelyezzük, beépítjük otthonunkban, vagy éppen sütésre, főzésre használjuk a finomított, adalékanyagokkal dúsított normál konyhasó helyett.
A sótéglákból épített sófalak egyszerre gondoskodnak egészségünk megőrzéséről, illetve számos betegség tüneteinek enyhítéséről és pompás díszítőelemként is szolgálnak a legkülönbözőbb helyiségben.