Sótégla

Zöld Turmix Sóbár

Ingyenes szaktanácsadás

Ha só kell itt a KER!

Sóbarlang építése

Cégünk rendelkezik az országban a legnagyobb sóbarlang építési tapasztalattal. Fennállásunk ideje alatt több mint 25 sóbarlangot építettünk. Továbbá kialakítottuk Közép Európa legnagyobb sóterápiás helyiségeit és számos ovódában adtunk át sószobákat is. A sóterápia egyre szélesebb körben történő elterjedését a természetes egészségmegőrzés és gyógyítás iránti igény váltotta ki.

Hol alakítanak ki általában sóbarlangot?

 • A lakó épületekben, a közeli hozzátartozók egészségének megőrzése céljából.
 • Közösségi intézményekben, így különösen az óvodákban a fertőzések elkerülése valamint immunrendszer erősítése érdekében.
 • Különböző vállalkozásoknál általában szállodákban és wellness központokban, mivel egyre nagyobb szerepet kap a sóterápia, így üzleti befektetést is jelent.

A sóbarlang pozitív élettani hatásai:

SófelületekA sóbarlang szósziklák és sótéglák felhasználásával készül. az alapanyaga általában a kiváló minőségű himalája só. Azért választják ezt az alapanyagot, mivel értékes összetevőinek köszönhetően egészség megőrző és gyógyító hatással rendelkezik.

A sóbarlangokban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy bizonyos betegségek kellemetlen mellékhatásai enyhíthetőek. A köhögés, a szénanátha, az asztma és egyéb allergia továbbá a neurodermitisz és más szervi betegségek tüneteit is mérsékelheti a sóterápia. A javulás sok esetben a kúra befejezése után, több hónapon keresztül tapasztalható volt.

Sóbarlang építés szakaszai

1. Tervezés
A sóbarlang megfelelő kialakításához elengedhetetlen, hogy a tervezésre fordítsák a szükséges időt és megfelelő szakemberek végezzék el ezt a munkát.

 • A tervezés során felmerülő kérdések
 • A sóbarlang építésének céljára
 • A rendelkezésre álló tér nagyságára
 • A szellőztetés megfelelő megoldására
 • A felhasználni kívánt só típusára
 • A sótégla felületére vonatkoznak

Galériánkban megtekinthetőek a korábban kialakított helyiségeink is. Tekintse meg eddigi munkáinkat. Egyéb kérdések esetében, írjon készséggel álunk rendelkezésére.

2. Felmérés
A felmérés a helyszíni szemlét, az elképzelések pontosítását és személyre szabott árajánlat tételét jelenti. Az ajánlat elfogadása után kezdődhet az építkezés.

3. Kivitelezés
A kivitelezés idejét a sófelületek nagysága és összetettsége határozza meg. A kisebb helyiségeket három nap alatt, a nagyobb barlangok átlagosan egy hét alatt készülnek el.

4. Átadás
Az átadás a sóbarlang és a rendeltetésszerű működés feltételeihez szükséges információk átadását jelenti. Tapasztalatainkkal és észrevételeinkkel szívesen segítjük partnereinket.

Milyen kiegészítőkkel érdemes még számolni?

A sófalak felhúzásával még nem készült el a sóbarlangunk. Számos egyéb eszköz használatával lehet különlegessé tenni a sóbarlangunkat. Továbbá bizonyos eszközök használatával az egészségre gyakorolt jótékony hatások is növelhetőek.

 • Sópárásító ionizátorok

Egyetlen sóbarlangból sem hiányozhatnak, mivel a légúti betegségek kezeléséhez nélkülözhetetlen a magas koncentrációjú sópára belélegzése.

Nedves és száraz sópára is elérhető.
A nedves sópára Sóker Só Ionizátorral alakítható ki, mivel ez egy olyan ultrahangos hidegpárásító készülék, amely el tudja párologtatni a víz és a himalája só oldatát.
A száraz sóterápia igénybe vételhez elengedhetetlen a PritzSalt sógenerátor. Ez a készülék mechanikus őrléssel porítja a sót. Ezt követően jutnak el a só aeroszolok a levegőbe.

 • Világítás

A tronix Tube Light hagyományos világítási rendszerekkel szereljük fel a sóbarlangokat. Azonban különböző színeket kibocsátó világítás technikai eszközöket is beépíthetőek. Az rgb led szalagos világítás használatával nem csak energiát takarít meg, hanem bármilyen szín kikeverését is lehetővé teszi, továbbá a színek sorrendje és a váltás ideje is beprogramozható. A rendkívüli háttérvilágítás mellett kitűnő audiovizuális hatás is elérhető.

 • Lafuma székek

A francia Lafuma cég által gyártott székek használatát kifejezetten sószobákba ajánljuk. Többféle színben és típusban kaphatóak. Könnyen összecsukhatóak és minden részük állítható. Emellett a speciális rétegezésű huzatuk magas légáteresztő képességgel rendelkezik és mosható is.

LED világítás
sóker só ionizátor
 

Ha bármilyen kérdése merül fel a sóbarlang építéssel kapcsolatban, akkor lépjen velünk kapcsolatba. Készséggel állunk rendelkezésére.

Sóker Kristálysóbarlang és Sóterápiás szaküzlet

Cím: 1066 Budapest, Mozsár u. 7.
Telefon és fax: +36 1 312-1646
Mobil: +36 30 273 62 77
Email: info(kukac)soker.hu
Adószám: 13211097-2-42
Nyitva tartás: H–P: 10–20 óráig
Sz: 10–16 óráig