Sótégla

Zöld Turmix Sóbár

Ingyenes szaktanácsadás

Ha só kell itt a KER!

Sütés sótéglával

Gourmet szakácsok leleményessége:

A sótéglát izzó parázsra, sütőbe, vagy gázégőre helyezve felhevíthetjük, és a forró sótömbön különféle ételeket, pl. halat, csirkét, steaket, zöldségeket lehet grillezni. A sótégla anyagából adódan jól tartja a hőt, így az elkészült ételt rajta hagyva könnyű melegen tartani.
A húst, halat, zöldséget érdemes kisebb méretre vágni, egyszerre több elfér a téglán/csempén.
A hús omlós lesz, a zöldségek egyedi aromát kapnak, érdemes kipróbálni!


Hogyan süsünk sótéglán?

Akik nem használtak még himalája sótéglát, csirkemell filével vagy lazac szeletekkel próbálják ki először a rajta való sütést. Célszerű ujjnyi vastag szeleteket vágni, így lesz ideális a hús sótartalma. Az ételeket külön ne sózzuk be. A sótéglán való sütéskor az étel mindkét oldala érintkezzen a sótéglával. A sótéglát nem kell beolajozni, a hús, a zöldség vagy a hal sütés után könnyedén leválik róla.
Fontos, hogy először hevítsük fel a sótéglát és csak a felforrósodása után tegyük rá az ételt!
A sótégla antibakteriális, így semmilyen tisztítószerre nincs szükség a tisztításához. Használat után egyszerűen, enyhén vizes ronggyal könnyedén megtisztítható.


Hol lehet használni?

A himalája sótégla használható sütőlapon, gázon, a sütőben, vagy a kerti grillezéshez a grillrácsra, vagy faszén fölé téve. Közvetlenül a tűzbe lehetőleg ne tegyük.

Mit lehet rajta elkészíteni?

A sótéglán húsokat, például csirke- pulykamellet, vagy akár lazacot, süllőt is süthetünk, de zöldségekkel is kísérletezhetünk – így a köretünk is meglesz.

 

Füstörl tofus zöldség
Grillezett harcsa sótéglán
Grillezett pulykamell sótéglán
Királyrák sótéglán

A sótéglán sütés eltér az olaj vagy zsír használatától. Az étel megpuhul, megsül, nem ég le, nem feketedik meg. Sokkal egészségesebb a megszokott sütési formáknál, amit vendégei, családja is értékelni fog.

Nézze meg alábbi videónkat, melyen Kovács Lázár séf készít sótéglán sült csirkemellet!

Személyre szabott megoldások

Sótéglát vennék